Kirsikankukat Helsingissä – parhaat vinkit bongailuun

Kirsikankukat Helsingissä – parhaat vinkit bongailuun

Kirsikankukat Helsingissä ovat tuttu näky tiettyyn aikaan keväästä - yleensä toukokuun alkupuolella. Tuolloin voi useammassakin paikassa Helsinkiä nähdä ja kokea, kuinka kirsikkapuut kukkivat ja myös Instagram täyttyy hetkeksi vaaleanpunaisista kirsikankukkakuvista.

Mitkä sitten ovat parhaita paikkoja bongata takuuvarmasti kirsikankukat Helsingissä? Tässä muutama vinkki.

Roihuvuoren Kirsikkapuisto

Ylivoimaisesti tunnetuin paikka, josta kirsikankukat Helsingissä löytää, on ehdottomasti kuuluisa Roihuvuoren Kirsikkapuisto.

Puisto on melko suuri kooltaan ja puita löytyy runsaasti laajalta alueelta. Erityisesti jokavuotisen Roihuvuoren Hanami -juhlan aikaan kirsikkapuut ovat kukkaloistossaan vertaansa vailla ja väkeä on liikkeellä paljon kirsikankukkia ihailemassa.

Roihuvuoren Kirsikkapuistoon pääsee kätevästi niin julkisilla kuin autollakin. Visiitin päätteeksi kannattaa piipahtaa paikallisessa, tunnelmallisessa Roihuvuoren Rio -kahvilassa fiilistelemässä alueen omaleimaista tunnelmaa.

Viikin Gardenian japanilainen puutarha

Entisen Viikin Gardenian pihan japanilaisessa puutarhassa pääsee myös näkemään kirsikankukat Helsingissä. Puita löytyy noin parisenkymmentä ja paikka on kuten Roihuvuorikin myös suosittu valokuvausympäristö kirsikkapuiden kukinnan aikaan.

Gardenian japanilainen puutarha sijaitsee aivan Viikin arboretumin kupeessa, joten erityisesti luontoretkeilyä arvostavalle suosittelemisen arvoinen vinkki on yhdistää samaan reissuun vaikkapa pyörälenkki Vanhankaupunginlahdelle tai Viikin lintutorneille.

Alppipuisto

Myös Linnanmäen kupeessa sijaitsevassa Alppipuistossa löytyy kukkivia kirsikkapuita ihailtavaksi, monien muiden puiden ja istutusten ohella. 

Näiden tunnettujen kohteiden lisäksi toki myös yksittäisiä kirsikkapuita ja kukkivia kirsikankukkia Helsingissä voi bongata ympäri kaupunkia siellä ja täällä.

 

Hei Helsinki Studio Roihuvuori Cherry Park Collection on saanut inspiraationsa jokakeväisestä kirsikkapuiden kukinnasta Helsingissä. Se on ihastuttava  keväinen limited edition -kokoelma jokaiselle meille, joiden kevääseen kuuluvat visiitit kirsikkapuita ihailemaan ja joiden Instagram-feedit täyttyvät vaaleanpunaisista kukkakuvista toukokuun aikaan. Tutustu mallistoon tästä! 

 

 

Takaisin blogiin