Talviloma Helsingissä: katso vinkit

Talviloma Helsingissä: katso vinkit

Talviloma Helsingissä ajoittuu viikolle 8. Talvilomaviikolla Stadissa viettävät aikaa lomailun merkeissä niin monet pääkaupunkiseutulaiset itse kuin muualtakin saapuvat lomanviettäjät.

Jos sinulla on tiedossa talviloma Helsingissä, nappaa tästä inspiraatiota ja ideoita lomapäiviisi:

Ulkoilu ja luonto

Suuntaa aurinkoisena päivänä kävelylle Kaivopuiston rantaan tai  Uunisaareen. Nauti Cafe Caruselissa tai Cafe Ursulassa kupponen kuumaa kaakaota. Lataudu luonnon helmassa vaikkapa Vanhankaupunginlahdella, Vuosaaren Kallahdenniemellä tai kiipeä Kasakallion huipulle. Sisällä luonnosta pääsee nauttimaan ihanassa Talvipuutarhassa.

Museot

Tutustu Helsingin museotarjontaan ja tee visiitti vaikkapa Torikortteleihin Helsingin kaupunginmuseoon, tai sukella Luonnontieteellisen museon tai vaikkapa Ratikkamuseon saloihin. Helsingistä löytyy myös paljon erilaisia taidemuseoita moneen makuun - kurkkaa esimerkiksi Amos Rex, HAM, Suomen Valokuvataiteen museo, Ateneum tai Designmuseo ja niiden ajankohtaiset näyttelyt.

Uimahallit

Etenkin jos sää ei suosi ulkoilua ja lomaseurueesta löytyy uinnista kiinnostuneita, suunnata johonkin stadin uimahalleista. Mäkelänrinteen uimahallin lisäksi esimerkiksi Vuosaaren uimahalli soveltuu hyvin myös perheen pienimmille. Vantaan puolelta löytyvä Flamingon kylpylä on niin ikään monien lapsiperheiden suosiossa.

Kirjastot

Kirjastot ovat mitä parhain paikka viettää aikaa myös talvilomalla. Keskustakirjasto Oodi sijaitsee Töölönlahdella hyvien kulkuyhteyksien parissa ja sopii hyvin myös lapsiperheille. Tunnelmallinen Rikhardinkadun kirjasto tai Kansalliskirjasto ovat myös tutustumisen arvoisia. Lisäksi monet pienemmät paikalliskirjastot ovat myös viihtyisiä ja monipuolisia. 

Kahvilat

Jos viihdyt kahviloissa, piipahda museo- tai shoppailureissun lomassa nauttimassa kupponen kahvia ja vaikkapa talviloman sesonkiherkku laskiaispulla. Muutamia kahvilavinkkejä voit kurkata Kahvilat Helsingissä -blogipostauksestamme täältä :)

Lisää vinkkejä löydät esim. MyHelsinki.fi -sivustolta

 

Takaisin blogiin